22-10-2021

DOOR-H, de slimme deurhanger


Yes! Afgelopen week was het eindelijk zo ver. Ik kon de eerste doos met mijn nieuwe creatie ophalen. De nieuwe slimme deurhanger genaamd: DOOR-H.

Het is altijd een spannend moment als je voor de eerste keer je nieuwe product mag gaan ophalen. Er gaat zo’n lang proces aan vooraf. Van idee, naar prototype naar sample en definitieve product. Mede dankzij het feit dat de productie in Europa is ging het proces dit keer lekker snel. En ze worden ook nog eens gemaakt van restpartijen. Daar word je toch blij van.


Zowel mijn ideeën over trainingen als producten ontstaan vanuit ergernis. Ik loop ergens 
tegenaan en dan denk ik “Dat kan toch anders?”. Op het moment dat ik die gedachte heb ga ik googlen. Ik heb ooit geleerd dat er voor ieder probleem al een oplossing bestaat. In de meeste gevallen is dat ook zo. Dit wil niet zeggen dat het de beste oplossing is.

“Dat kan toch anders?”
- Catrien Floris -

In het geval van DOOR-H komt mijn ergernis voort uit het feit dat wanneer  ik een deurhanger op de deurklink hang deze er altijd afvalt. En als deze er niet afvalt vind ik het zo verdacht dat ik dit wil gaan checken. Dan gaat de deur weer open en dat valt de hanger alsnog. Ik dacht, dat kan beter en ook mooier. Op dat moment voel ik een soort van creatieve aanval in mijn hoofd. Ik kan dan echt dag en nacht bezig zijn met hoe het product praktisch moet werken en hoe deze eruit moet zien.

#Creatiefproces #nachtenwakkerliggen

Ik ga aan de slag met het idee en samen met het productiebedrijf gaan we kijken naar de totstandkoming van het product. Ik neem dan mijn spullen mee om te laten zien hoe mijn denkproces is gelopen. Vaak is dat moment dan ook een goede graadmeter om te checken of het een goed idee is.


Vervolgens krijg ik (technische)feedback. Wat kan er wel, wat kan er niet en van welke materialen kan het. Soms blijkt het gekozen materiaal niet handig en komt daar een goed alternatief voor in de plaats. Daarna is het wachten op de 1
e sample. Een eerste sample geeft je altijd feedback en punten tot verbetering. Zeer waardevol dus.  #spannend!

DOOR-H is een deurhanger die je over de deurklink schuift. Hierdoor zijn de visuele en fysieke (voelen) signalen goed zichtbaar. In eerste instantie valt DOOR-H al goed op, ook van een afstand is de kleur rood zichtbaar. Stel dat je deze, om wat voor een reden dan ook, zou missen. Dan ontkom je er niet aan wanneer je de deurklink pakt, je de DOOR-H aan je hand voelt en van dichtbij ziet. Aan de ene zijde staat de tekst “NIET STOREN” aan de andere zijde “DO NOT DISTURB”.

Waar je als consument misschien niet altijd bij stilstaat is dat er echt over ieder detail van een product nagedacht is. Ook over de verpakking. De verpakking van DOOR-H maakt mij blij.

De hanger zit namelijk vast op een kaart. Op de voorzijde van de kaart staat een deurklink. Op de achterzijde is ruimte voor een tekst te schrijven. Daarmee kan je als (werk)gever een persoonlijk bericht op de DOOR-H meegeven. Dat is een uniek cadeau!


Veel mensen
 kiezen er voor om gedeeltelijk op kantoor en gedeeltelijk thuis te werken. In beide situaties kan een DOOR-H helpend zijn.

#KEEPTHEFLOW 

Ik kreeg vroeger op school bij de creatieve lessen altijd een voldoende op mijn rapport vanwege mijn positieve bijdrage aan de sfeer in de klas. Niet altijd vanwege de kwaliteit van mijn ingeleverde kunstwerkjes. Daarom heb ik lang gedacht dat ik niet creatief ben. Gelukkig heb ik mogen ontdekken dat creativiteit vele vormen heeft. Mijn creativiteit zit hem in het bedenken en het vinden van praktische oplossingen. En daar haal ik zoveel (werk)plezier en voldoening uit!

Gedurende het ontwikkelproces zijn er gelukkig altijd mensen die met je meedenken, meeleven en mij ondersteunen. Dat zijn de mensen die je als eerste het product cadeau wilt geven. Ik heb in het weekend meteen een aantal mensen een DOOR-H opgestuurd. Ik ben blij met het eindresultaat. Wil je graag je eigen DOOR-HBestel deze dan via de webshop van FlowYourTime.

“Keep it simple”
Catrien Floris -